Content marketing is trending. Veel bedrijven zweren hierbij om nieuwe klanten aan te trekken door informatie te delen. De beste manier om deze informatie te delen, is door een blog te beginnen.

Een blog starten is leuk, maar jammer genoeg verkiezen veel bedrijven kwantiteit boven kwaliteit. De dag van vandaag worden we overspoeld door een massa aan onbeduidende informatie waardoor de internetsurfer zich uiteindelijk afmeldt of bepaalde blogs gaat mijden. Kortom, een blog kan als een boemerang terugkeren in het gezicht.

Ook advocatenkantoren hebben het medium ‘blog’ ontdekt. In 2016 publiceerde het Legal Technology Resource Center van de American Bar Association eens studie waaruit blijkt dat 26% van de Amerikaanse advocatenkantoren een blog hebben. Bij kantoren van 100 tot 499 advocaten, gaat het om 52 procent. Sinds 2011 steeg het aantal blogs met 9%.

Waarom moet ik als advocatenkantoor een blog hebben?

Bloggen is een prima manier om als kantoor te laten zien wat je in huis hebt. Via een blogbericht kan je aan de buitenwereld tonen dat je een bepaalde materie beheerst. Het onderwerp van een blog kan zeer uiteenlopend zijn: een interview, een case study, een infographic, een kritische reflectie op een actueel thema,…

Blogs dragen over het algemeen ook bij aan de vindbaarheid van je eigen website in Google (toch met een sterke SEO-comywriting). Dit doe je door zoekwoorden toe te voegen aan de tekst die van belang zijn voor jouw website zodat zoekmachines deze beter kunnen indexeren. Dit levert uiteraard meer bezoekers op.

Tegenwoordig is een blog ook voor een advocatenkantoor een onmisbaar marketingtool geworden. De juridische wereld, die vroeger redelijk statisch was, maakt een ware digitale revolutie mee. De nieuwe juridische consumenten zijn informatieconsumenten. Om de bezoekers van uw website in cliënten om te toveren, moet u er eerst informatieconsumenten van maken. Daar kunt u een blog voor gebruiken!

Hoe maak je als advocatenkantoor een blog aan?

De beste manier om een blog te creëren, is door deze te integreren in de bestaande website. Dit hangt samen met het CMS (Content Management System) waarin jouw website is opgebouwd. Zo bestaat er voor Drupal bijvoorbeeld een blog module die geïnstalleerd kan worden. Indien je zelf niet technisch aangelegd bent, kan je er altijd even een IT’er bijhalen.

Verder bestaan er heel wat gratis platformen zoals Blogger, WordPress.com en Tumblr. WordPress.org is een echte aanrader.

Waarover moet je als advocatenkantoor schrijven?

Je weet nu wat de meerwaarde van een blog is en hoe je deze opzet. Maar waarover moet je als advocatenkantoor schrijven? Het kiezen van een niche is belangrijk zodat de bezoekers van jouw website direct weten waar jouw blog over gaat en welke informatie ze er kunnen vinden. Is jouw advocatenkantoor gespecialiseerd in huur en handelshuur? Schrijf dan een artikel rond dit topic (Een voorbeeld: 4 zaken waarmee je rekening moet houden bij vroegtijdige opzeg huurcontract).

EXTRA TIP: doe aan zoekwoorden onderzoek

Als extra tip kunnen we het volgende meegeven: doe als advocatenkantoor aan zoekwoorden onderzoek. Via zoekwoorden onderzoek ga je namelijk bepalen welke zoektermen uw doelgroep daadwerkelijk gebruikt. Daar draait het uiteindelijk allemaal om.

In de vorige paragraaf haalden we dit voorbeeld aan als topic voor een mogelijke blogpost: 4 zaken waarmee je rekening moet houden bij vroegtijdige opzeg huurcontract.

Waarom gebruiken we “4 zaken waarmee je rekening moet houden bij vroegtijdige opzeg huurcontract en niet “4 zaken waarmee je rekening moet houden bij vroegtijdige opzegging huurovereenkomst?

Het antwoord op bovenstaande vraag is simpel. Het maandelijkse zoekvolume in Google voor opzeg huurcontract is hoger dan het maandelijkse zoekvolume voor opzegging huurovereenkomst. Dit kunnen we achterhalen in de Keywordplanner van Google.

Hulp nodig bij het schrijven van een blog, zoekwoorden onderzoek of het optimaliseren van uw website? Contacteer ons en wij helpen u graag verder.