Het Gentse advocatenkantoor De Groote De Man is bekroond met de innovatieprijs van zakenkrant Financial Times. Via hun innoverend platform Unpaid.be kunnen bedrijven onbetwiste onbetaalde facturen van zakelijke klanten online invoeren, die automatisch geclaimd worden zonder dat zij naar de rechtbank moeten. Door middel van digitale innovaties is het kantoor een echte pionier binnen het juridisch landschap. Zo zien ze nog vele mogelijkheden die de advocatuur sneller, transparanter en laagdrempeliger kunnen maken.

Waarom Unpaid gaan gebruiken?

Unpaid is een zeer voordelig systeem. Als klant betaal je enkel een voorschot. Na het innen van de factuur krijg je dat voorschot terugbetaald. Je krijgt ook 100% van het originele factuurbedrag terugbetaald. De effectieve werkingskost recupereert het kantoor van uw klant.

Daarnaast is het platform ook zeer efficiënt. Onbetaalde facturen leggen vaak een lange lijdensweg af voor ze effectief betaald worden. Voor de betaling gaan er vaak heel wat aanmaningen en kwade brieven van een advocaat aan vooraf. Vaak komt het dossier nog bij een incassobureau terecht en in het ergste geval eindigt het in de rechtbank. Via Unpaid kan je bijna al die stappen overslaan. Er wordt onmiddellijk een deurwaarder ter plaatse gestuurd die een aanmaning tot betaling zal overhandigen aan je klant.

Een laatste doorslaggevende factor is dat het platform gebouwd is door experts. Advocatenkantoor De Groote – De Man werd opgericht in 1968 en is een gerespecteerd advocatenkantoor in Gent. De invordering zelf zal worden uitgevoerd door een gerechtsdeurwaarderskantoor.

Wat is het kostenplaatje van dit platform?

De kost wordt opgesplitst in twee delen. Een advocaat zal de geldigheid van uw dossier controleren (40 euro excl. BTW) en een gerechtsdeurwaarder zal ter plekke moeten gaan om een proces-verbaal van niet betwisting op te stellen. Deze laatste kost hangt af van de waarde van uw vordering. Deze kunt u hier raadplegen.

Bron: Unpaid.be