De wetswinkel omschrijft zichzelf als uw juridische huisarts. Bij kleine of grote gezondheidsproblemen is de huisarts vaak de eerste deskundige die je hierover aanspreekt. Op deze manier probeert de Wetswinkel zich ook te positioneren binnen de juridische markt. In de Wetswinkel kan je terecht voor een snelle maar vooral accurate diagnose. Ze verlenen informatie, praktisch advies en indien nodig word je doorverwezen naar een specialist.

Er wordt een verschil gemaakt tussen rechtsbedeling in eerste en tweede lijn.  In de eerste lijn gaat het vooral om informatie, preventie, oriëntatie en eerste steun of hulp. In de tweede lijn gaat men reeds wat verder, hier gaat men vaak over tot een behandeling of gespecialiseerde hulp (advocaten, notarissen en deurwaarders).

De focus ligt voornamelijk op de eerste lijn, iedereen kan er terecht en het advies omvat alle rechtstakken.Onderzoek wees uit dat één op de tien gezinnen ooit nood heeft aan juridisch advies. In driekwart van de gevallen doet men een beroep op een derde. De Wetswinkel is hier top-of-mind en in vijftien procent van de gevallen worden ze als eerste opgegeven. Door de jaren heen heeft de winkel een grote naamsbekendheid verworven binnen Vlaanderen.

Waar vind ik de wetswinkel in Gent?

De Wetwinkel zit verspreid over heel Vlaanderen. Je kan ze in alle grote Vlaamse steden terugvinden.

Adres Gent: Miriam Makebaplein 1 (De Krook), 9000 Gent

Het kantoor is elke donderdag open van 19u tot 20u30. Het is bereikbaar per bus (52-53-54-56-65-67) en tram (4).

Krijg ik gratis advies bij de Wetswinkel?

Het advies dat je in de Wetswinkel krijgt is jammer genoeg niet gratis. Per consultatie betaal je een bijdrage van 15 euro.